SMV

 Midtjylland

Midtjylland, også kendt som Region Midtjylland, er en af Danmarks fem regioner. Det ligger i det centrale Jylland og omfatter en bred vifte af byer, landskaber og kulturelle træk.

Region Midtjylland er en vigtig del af Danmarks kulturelle, økonomiske og videnskabelige landskab. Den kombinerer bylivet i større byer med den naturlige skønhed i landskaberne og tilbyder en bred vifte af aktiviteter og muligheder for både indbyggere og besøgende.

Byer

Regionen omfatter flere større byer, herunder Århus, som er den næststørste by i Danmark og fungerer som regionens hovedstad. Andre byer som Viborg, Randers, Herning og Silkeborg er også væsentlige centre inden for regionen.

Transport

Region Midtjylland har gode transportforbindelser med motorveje, jernbaner og lufthavne. Aarhus Lufthavn er en af Danmarks større lufthavne og giver adgang til internationale rejsemuligheder.

 Erhverv

Regionen har en varieret økonomi med industrier som teknologi, landbrug, turisme og handel. Byer som Aarhus, Holstebro og Herning har betydelige erhvervsliv og messer.