SMV

Cykler

Når man skal ud og have en cykel, vil man opdage, hvor dyre disse kan være. Der er dog flere alternativer til at finde en billig cykel. Man kan altid vælge at købe en brugt. Dette kan man blandt andet over nettet, eller man kan tage til en politiauktion. På denne måde kan man spare rigtig mange penge og stadig få en dejlig cykel, som kan holde mange år endnu. En anden måde man også kan få en billigere cykel på, er ved at købe en ældre model fra ny. Denne lever nok ikke op til de nyeste modetrends, men man får altså en rigtig god cykel til noget færre penge. Der er altså flere forskellige måder, at finde en god og billig cykel på

Cykler og cykel dele

Gå til cykler og dele her: Cykler

Børnecykler

Det er vigtigt at børn lærer at færdes i trafikken, og der er ikke nogen bedre måde at lære det på, end at forældrene lærer fra sig. Hele familien kan få motion og komme ud i naturen, og børnene lærer at cykle på cykelstier, veje, i skoven og andre steder i samfundet. Derved får børnene større respekt for trafikken, og det kan i sidste ende redde barnets liv. Derfor er det også vigtigt med en god cykel at starte ud med!

Størrelse
Børnecykler kan fås i mange forskellige designs, farver og udgaver. Men det er altid sikkerheden der kommer først. Nogle af de punkter som er vigtigst når det kommer til sikkerhed indenfor cykling, er at cyklen har den rette størrelse i forhold til barnet. For at størrelsen på cyklen er helt rigtig, anbefales det at når barnet sidder på cyklen, at barnet kan nå jorden med flade fødder samtidig, hvis han/hun er under 10 år gammel. Er barnet over 10 år gammel er det nok at kunne nå jorden med én flad fod. Dette er kun vejledning, og det er meget vigtigt at man finder den rette størrelse, og ikke går på kompromis. Ikke noget med at sige "jamen han vokser jo meget, så vi køber en cykel som er lidt for stor nu, men som han kan passe om 3 måneder" - nej, for i den tid han kører på en for stor cykel, er han ikke tryg på cyklen og kan ikke cykle korrekt på en for stor cykel.

Vigtigt til dit barn
En af de vigtigste ting til dit barn, som betyder rigtig meget i forhold til når han/hun skal ud og køre på cykel, er en cykelhjelm. Mange voksne ser det ikke som noget vigtigt, men hvis man ønsker at beskytte sit barn mest muligt, er en cykelhjelm ekstremt vigtig. Også til dig som voksen - du skal nemlig lære dine børn at færdes i trafikken, og du er derfor er forbillede hvis du selv bærer cykelhjelm på turen. Cykelhjelmen fås i mange designs og udgaver, men vigtigst er at dit barns hoved er beskyttet hvis han/hun skulle være så uheldig at falde på cykel eller lignende.

Design
Når den helt rigtige størrelse på børnecyklen er fundet, kan man begynde og kigge sig om efter den helt rigtige cykel. Der er mange forskellige at vælge i mellem, og det hele afhænger af dit behov. Ligesom med voksencykler, kan der fås mountainbike, racercykler og så er der løbecykler til de helt små. Børnecykler fås i alverdens farver og designs, og er som regel meget delt op i drengefarver og pigefarver. Det vil sige at mange pigecykler er i lyse farver, eksempelvis rød, pink, gul, hvis, lilla osv., hvor drengecykler som regel er blå, grønne, brune, sorte og lignende. Men man kan få børnecykler i alverdens farver, og der er med garanti også en sej cykel til dit barn. Der er ofte smarte detaljer og mønstre på børnecyklerne, men de kan selvfølgelig også fås i mere diskrete og neutrale farver og designs.

Tilbehør
Man kan få forskelligt tilbehør til børnecykler, for enten at pynte cyklen, eller for at gøre den mere praktisk. Selvfølgelig er der noget standardudstyr som er nødvendigt for børnene - heriblandt cykelhjelm, ringeklok og cykellygter. Men derudover kan fås flag til bagagebæret, tasker, reflekser, kurve og meget andet. TIl barnet kan også fås knæbeskyttere, albuebeskyttere og lignende, for at optimere på sikkerheden når dit barn skal ud og cykle.


Herrecykler

Den første cykel med pedaler blev opfundet af en mand og cykling er en udpræget motionsform blandt mænd, og en rigtig god og nem måde for alle at komme rundt på. Der er ikke den store forskel på damecykler og herrecykler, udover størrelsen selvfølgelig. Materiale og udseende er næsten det samme, men hvor herrecyklens stel ser lidt anderledes ud, da stellets øverste bar går tværs over, hvor damecyklens øverste bar går ned i et V eller et U, for at gøre det lettere for dem at komme op på cyklen. Placeringen af stabilitetstangen afgør derfor om der er tale om en herre- eller damecykel. På grund den uheldige placering af stangen i forhold til nogle mænds uheld med at falde ned på stangen og slå sig mellem benene, er flere begyndt at bruge damecykler - blandt andet postvæsnet anvender primært damecykler, netop for at undgå disse uheld.

Herrecykler findes i mange udformninger, hvor den klassiske herrecykel er helt enkelt, alt efter hvilket design manden vælger. Det kan også være en mountainbike eller en racercykel, og især mountainbikes er populære blandt mænd, pga. det mere rå og tunge udseende, med tykke dæk og et kraftigt stel fra mærker som specialized og cube. Mountainbikes er en terrængående herrecykel som er god til blandt andet køreture ude i skoven, på bakker eller i mere rå natur, hvor racercyklen er god til de lange distancer, hvor man kan få lov til at cykle med høj hastighed. Racercyklen bliver sjældent brugt som en almindelig, hverdags herrecykel, men hvor mountainbiken er en mere normal herrecykel til brug i dagligdagen.

Du kan få herrecykler i alle størrelser, og der er med garanti også en der passer til dig, fremstillet af det bedste kvalitets stel og med den bedste kvalitet indenfor dæk og udstyr.Damecykler

Cykling bliver mere og mere populært herhjemme. Det har altid været et populært transportmiddel, men på grund af de stigende antal biler på vejene, bliver behovet for en cykel større og større. Byerne myldrer med biler, og det gør det svært både at komme frem til tiden, men også at finde en parkeringsplads. Især i de helt store byer, som København, Århus og Aalborg er problemerne mange, når folk skal på arbejde kl. 8:00 og hjem igen kl 16:00. Problemet med manglende parkeringspladser og parkeringsafgift har gjort at mange i dag vælger at tage deres cykel på arbejde eller i skole.

Har du brug for en ny damecykel? Så er mulighederne mange! Er du til det feminine snit, det klassiske design, eller det mere sporty look - så er der også en damecykel til dig.

Elcykler

Det er rigtig vigtigt, at man motionere. En motionerede krop holder nemlig længere, og man kan være uafhængig af hjælp længere, hvis man har trænet sin krop godt. Det kan dog være, at kroppen har nogle forskellige skavanker, og derfor ikke kan holde til hård fysisk træning, men dette er der heldigvis nogle råd for. At cykle er noget af det mildeste form for motion, man kan dyrke, og det er noget stort set alle kan være med til. Det er bare at hoppe på cyklen og komme derud af.

Hvis man synes det er en udfordring at cykle, så er det jo godt, at man kan få en el-cykel. Med en el-cykel bliver turen lidt lettere. På en el-cykel sidder en lille motor, man kan slå til eller fra, så man selv kan bestemme, om man skal have hjælp eller ej. Det vil sige, at man kan tænde den, hvis der kommer en bakke, men ved man har svært ved, eller hvis man bare har en dårlig dag. Man kan dog også bruge cyklen, som en helt almindelig cykel og få mere ud af turen. Hvordan man bruger cyklen er op til en selv, men det er en rigtig god måde at komme til at dyrke motion, hvis man har nogle skavanker.
 

Racercykel

Cykling er blevet en mere og mere populær motionsform. Den er skånsom mod kroppen, men rigtig god til at forbedre ens kondital. Hvis man vil have fuld udbytte af de danske landeveje, så skal man anskaffe sig en racercykel. En racercykel har enten aluminium- eller carbonstel, som gør, at cyklen er dejlig let, og derved glider nemt hen over asfalten.

Når man bestiller en racercykel, er det vigtig at få den tilpasset helt perfekt. Dette giver nemlig mest udbytte på vejen, samt at man på denne måde undgår rygskader og andet irritation. Det er rigtig nemt, at komme i form ved at bruge en racercykel. Udover dette så giver cykelturene også mere energi og overskud, så man letter kan takle hverdagens små udfordringer. Der er altså kun positive følger af, at benytte en racercykler.
 

Cykeltilbehør

Til den perfekte cykel har man selvfølgelig brug for det lækreste cykeltilbehør, så der ikke mangler noget. Til en god cykeltur er en cykel nemlig ikke nok. Det indbefatter blandt andet cykeltøj til alt vejr, sikkerhedsforanstaltninger som lygter og hjem, samt bare lækkert ekstraudstyr. Cykeltilbehøret behøver ikke nødvendigvis at sidde på cyklen eller rytteren, men det kan også være en lækker cykelholder til bilen, så den bliver nem at transportere rundt, hvis man skulle have behøv for dette.

Man kan få rigtig meget forskelligt ekstraudstyr, som både gøre cyklen bedre og federe. Det kan også være, at noget er gået i stykker, og man derfor skal have fikset dette. Det burde heller ikke være noget problem. Listen af cyklereservedele er nemlig lige så lang, som den til cykeltilbehør. Der er et uanede antal af muligheder for at skabe sin drømmecykel.
 

Billig cykel

Når man skal ud og have en cykel, vil man opdage, hvor dyre disse kan være. Der er dog flere alternativer til at finde en billig cykel. Man kan altid vælge at købe en brugt. Dette kan man blandt andet over nettet, eller man kan tage til en politiauktion. På denne måde kan man spare rigtig mange penge og stadig få en dejlig cykel, som kan holde mange år endnu. En anden måde man også kan få en billigere cykel på, er ved at købe en ældre model fra ny. Denne lever nok ikke op til de nyeste modetrends, men man får altså en rigtig god cykel til noget færre penge. Der er altså flere forskellige måder, at finde en god og billig cykel på.
 

Cykler

Name E-mail Message Submit